Makita is een van de meest populaire en herkenbare merken van elektrisch gereedschap. Met een lange en legendarische geschiedenis is Makita sinds zijn bescheiden begin in 1915 een vertrouwde naam in de industrie van elektrisch gereedschap. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste fabrikant van elektrisch gereedschap ter wereld en haar producten zijn gewild bij zowel professionals als hobbyisten. Maar waarom eigenlijk? We vertellen alles over het merk Makita in deze blog.

Waarom is Makita zo populair? Het antwoord ligt in de kwaliteit van hun gereedschap. Makita staat bekend om de hoogste kwaliteit elektrisch gereedschap op de markt. Hun gereedschap is betrouwbaar, duurzaam en gemaakt om lang mee te gaan. Wanneer je Makita gereedschap koopt, weet je dat je een product krijgt dat is gemaakt volgens de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteitscontrole.  

Voor elke klus

Makita biedt een breed scala aan gereedschap voor verschillende soorten klussen. Van basisboren en zagen tot speciaal gereedschap zoals haakse slijpers en tegelsnijders, Makita heeft voor ieder wat wils. Deze veelzijdigheid maakt Makita een ideale keuze voor elke klus, van huisverbeteringsprojecten tot professioneel bouw- en reparatiewerk. Makita heeft daarbij onder andere een accu ontwikkeld (Makita 18V LXT) die op ruim 150 verschillende gereedschappen past. Zo kun je snel overschakelen tussen verschillende gereedschappen zonder dat vele euro’s kwijt bent aan verschillende accu’s.

Makita staat dan ook bekend om haar inzet voor innovatie. Het bedrijf werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde gereedschappen voor haar klanten. Deze toewijding aan vooruitgang en perfectie heeft ertoe geleid dat Makita een reputatie heeft voor uitmuntendheid. Deze reputatie heeft Makita geholpen een groot en loyaal klantenbestand op te bouwen, waardoor het bedrijf door de decennia heen succesvol is gebleven.

  • Een van de populairste producten van Makita is de boormachine. Dit is het go-to gereedschap voor professionals en doe-het-zelvers. De Makita boormachine staat ook bekend om zijn sterke motor, waardoor hij zeer geschikt is voor zware toepassingen.
  • Een ander populair gereedschap van Makita is de cirkelzaag. Deze zaag is perfect voor het maken van nauwkeurige sneden in hout, metaal en andere materialen. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en staat bekend om zijn nauwkeurigheid en kracht.
  • Makita’s slagschroevendraaier is ook een populaire keuze onder professionals. Dit gereedschap is geweldig voor het aandrijven van schroeven en bouten in harde materialen zoals beton en metaal. Het staat ook bekend om zijn kleine formaat en lichte gewicht, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in kleine ruimtes.

Wat voor soort gereedschap je ook nodig hebt, Makita dekt je. Hun producten staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, waardoor ze een goede keuze zijn voor zowel professionals als doe-het-zelvers. Dus, als je op zoek bent naar een betrouwbaar en krachtig gereedschap, dan is Makita de juiste keuze.

Hoe herken je nep Makita gereedschap?

De populariteit van Makita leidt helaas tot de productie van nep-Makita artikelen door schimmige partijen. Je kun jezelf verzekeren van een echt Makita product door de CE-markering te controleren. Dit is een wettelijke verplichte aanduiding op producten waarmee fabrikanten aangeven dat het product voldoet aan de Europese regels. Naast de CE-markering kun je ook kijken naar de prijs. Kwaliteit kost tenslotte geld, dus de gereedschappen van Makita zijn duurder dan namaakproducten.

Dit ga je ook leuk vinden