Kleur speelt een belangrijke rol in het interieurontwerp. Het is een van de krachtigste elementen bij het creëren van de gewenste sfeer en stemming. De juiste kleuren kunnen een gevoel van warmte en comfort geven en zelfs een ruimte groter of kleiner doen lijken. Het kan ook een centraal punt creëren, de aandacht vestigen op bepaalde kenmerken en een gevoel van beweging en stroom creëren. Als we vooruit kijken naar het jaar 2023, verwachten we een aantal interessante nieuwe trends op gebeid van kleur in het interieur. We zetten ze voor je op een rij.

Kijkend naar de trends voor kleur zijn we vooral geïnteresseerd in de populaire interieurkleuren die in 2023 onze muren en meubels zullen sieren. Hierbij kijken we naar de voorspellingen van experts. Deze zijn als volgt.

Warme, aardse tinten

De experts voorspellen dat warme, aardse tinten in 2023 de keuze zullen zijn voor veel huiseigenaren. Zacht roze, gedempt blauw en helder oranje zullen populaire opties zijn voor degenen die een gevoel van energie en levendigheid willen toevoegen aan hun huis. Deze tinten creëren een gezellige en uitnodigende sfeer, perfect voor een gezellig samenzijn of een rustige avond.

Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zullen in 2023 nog steeds een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren, met grijs- en beigetinten die een belangrijke rol blijven spelen in het interieurontwerp. Deze tinten zullen echter worden uitgebalanceerd met een verscheidenheid aan gedurfde en levendige tinten, van dieprood tot helderblauw. Deze combinatie van neutrale en gedurfde tinten zorgt voor een dynamische en interessante look, perfect voor moderne huizen.

Groen en geel

Tinten groen en geel zullen ook populair zijn in 2023, met deze vrolijke en opgewekte tinten die een gevoel van optimisme toevoegen aan elke ruimte. Beide kleuren worden geassocieerd met de natuur, dus ze zijn perfect voor het creëren van een natuurlijke en rustgevende look. Ze zijn ook een goede keuze voor iedereen die een vleugje kleur aan zijn huis wil toevoegen zonder te overheersen.

Zwart en wit

Zwart en wit ten slotte zullen ook in 2023 populair blijven. Deze klassieke tinten zullen nooit uit de mode raken en passen bij bijna elk kleurenschema. Ze zijn perfect voor het creëren van een verfijnde en moderne look, en zijn geweldig voor degenen die niet willen inzetten op een enkele felle kleur.

Uiteindelijk moet het gekozen kleurenpalet voor een ruimte moet de persoonlijkheid van de bewoners en het doel van de ruimte weerspiegelen. Lichtere kleuren worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in badkamers en keukens om een gevoel van helderheid en netheid te creëren. Donkere tinten worden vaak gebruikt in woonkamers om een gevoel van warmte en comfort te creëren. Kies de kleuren die het beste bij jou passen en er samen goed uitzien en je zit altijd goed!

Dit ga je ook leuk vinden