Kleding is een belangrijk onderdeel van elke baan, maar als het gaat om werken in de bouw is het extra belangrijk. De juiste kleding kan namelijk niet alleen een groot verschil maken op het gebied van comfort, maar beschermt je ook tegen de elementen en mogelijke gevaren. In deze blog delen we de kledingstukken die het meest nuttig zijn bij het werken in de bouw.

Als je in de bouw werkt is het belangrijk om de juiste kleding te dragen zodat je veilig en comfortabel kunt werken. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat je kleding geschikt is voor het weer en de omgeving waarin je werkt en duurzaam genoeg is om een dag hard werken te doorstaan. We zetten daarom voor je uiteen waar je op moet letten bij het kopen van kleding voor werk in de bouw.

De meest comfortabele én praktische kleding

Kijkend naar welke soorten kleding niet uit je garderobe mogen ontbreken wanneer je in de bouw werkt komen we al snel uit op een shirt met lange mouwen. Dit beschermt je niet alleen tegen de zon maar houdt je ook warm bij koud weer. Daarnaast bieden lange mouwen bescherming voor je onderarmen waar korte mouwen dit helemaal niet bieden. Kies qua broek voor een comfortabele spijkerbroek of cargopants die wel tegen een stootje kunnen. Het is ook belangrijk om kleding te dragen die je beschermt tegen mogelijke gevaren. Dit omvat het dragen van stevige werkschoenen, al dan niet met stalen neus, die zowel slipvast als waterdicht zijn. Kies ook voor kleding met reflecterende strips of patches, zodat je beter zichtbaar bent bij weinig licht. Ten slotte is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je het juiste type hoofddeksel draagt. Veiligheidshelmen zijn een must bij het werken in de bouw, omdat ze je hoofd helpen beschermen tegen vallend puin en andere gevaren. Zorg ervoor dat je een helm kiest die gecertificeerd is en goed past. Kortom, de juiste kleding is essentieel bij het werken in de bouw. Niet alleen zal het je helpen beschermen tegen de elementen en mogelijke gevaren, maar het kan ook een groot verschil maken in termen van comfort.

De juiste materialen maken veel verschil

Wanneer je in de bouw werkt is het ook erg belangrijk om kleding te dragen van de juiste materialen. Dit betekent materialen die zowel duurzaam als comfortabel zijn. Spijkerstof is een goede optie omdat het zowel sterk als ademend is. Zoek ook naar kleding die vocht afvoert zodat je koel en droog blijft in warme omstandigheden. Lichte en ademende stoffen, zoals katoen of polyester zijn hiervoor het meest geschikt. Zorg er bij de keuze van je kleding voor dat je kiest voor artikelen die zijn gemaakt van duurzame en ademende materialen die tegen een stootje kunnen en je lichaamswarmte goed reguleren. 

Voldoe aan de veiligheidsnormen

Op de bouwplaats staat veiligheid te allen tijde voorop. Goed zichtbare kleding is dan ook essentieel voor bouwvakkers. Veel bouwplaatsen bevinden zich in gebieden met slechte zichtbaarheid, zoals in de buurt van drukke wegen of in onverlichte gebieden. Vaak begint de werkdag ook al in de vroege uren wanner het nog donker is. Door felgekleurde en reflecterende kleding te dragen kunnen bouwvakkers gemakkelijk worden opgemerkt door voorbijgangers en andere werknemers in de omgeving. Naast deze benodigdheden moeten bouwvakkers ook handschoenen en een veiligheidsbril dragen. Handschoenen beschermen de handen tegen snijwonden en andere gevaren, terwijl een veiligheidsbril de ogen beschermt tegen stof en rondvliegende deeltjes. T-shirts met lange mouwen en lange broeken bieden extra bescherming bij ongevallen en bieden ook bescherming tegen de zon. De kleding die een bouwvakker draagt kan een groot verschil maken in zijn veiligheid en productiviteit op het werk. Door te investeren in kwaliteitslaarzen, een helm en andere beschermende kleding kan een bouwvakker veilig, comfortabel en productief blijven tijdens het werk.

Dit ga je ook leuk vinden