Benieuwd wat de kosten zijn voor de verbouwing van je badkamer? Vaak hoor je zeer hoge bedragen voorbij komen, maar kloppen deze wel? In feite kun je de kosten voor je badkamer kun zo hoog maken als je zelf wilt. Je kunt de kosten redelijk beperkt houden wanneer je voldoende onderzoek doet, echter kun je ook bij een kleine badkamer makkelijk boven de €20.000 wanneer je alleen sanitair van A-merken kiest. Maar wat is nu de prijs van een gemiddelde badkamer? We vertellen je er in deze blog meer over.

Bij het overwegen van een badkamerverbouwing zijn er veel factoren die de totale kosten kunnen beïnvloeden. De grootte van de ruimte, de kwaliteit van de materialen, arbeidskosten en de complexiteit van het project spelen allemaal een rol bij het bepalen van de totale kosten. Het type sanitair dat je kiest kan ook een verschil maken, waarbij luxere of complexere voorzieningen tot hogere kosten leiden. Bovendien kan de hoeveelheid sloop-, loodgieters- en elektriciteitswerk die nodig is van invloed zijn op de totale kosten. Ten slotte kunnen eventuele onverwachte verrassingen of problemen die zich voordoen tijdens het proces voordoen de totale kosten doen stijgen. Ook is de mate van luxe in de badkamer erg belangrijk bij de totstandkoming van het eindbedrag. Hieronder vertellen we meer over de prijzen waar je aan kunt denken per luxeniveau.

Budget badkamer

Wanneer het voor jou allemaal niet zo luxe hoeft zul je dit terugzien in de kosten. Het creëren van een budgetbadkamer hoeft echter niet te betekenen dat je stijl moet opofferen. Met een paar eenvoudige veranderingen kun je een moderne en aantrekkelijke badkamer creëren met een budget. Begin met de basis: schilder de muren in een neutrale kleur zoals wit of grijs en vervang verouderde armaturen door moderne. Kies een eenvoudig douchegordijn met een neutraal patroon om de ruimte fris en schoon te houden. Voeg enkele accenten toe zoals een kleurrijk kleedje of een stijlvolle spiegel om de ruimte een persoonlijk tintje te geven. Voor de finishing touch installeer je een paar energiezuinige LED-lampen om de ruimte op te fleuren. Met deze eenvoudige aanpassingen kun je je badkamer omtoveren tot een stijlvolle en budgetvriendelijke oase. Ga je ook al het sanitair vervangen? Voor budget badkamers komen de meeste schattingen in dat geval uit op €5.000 tot €7.500 als totale kosten voor badkamers van gemiddeld formaat. Hierbij houd je de bestaande indeling aan en vervang je het oude sanitair voor sanitair dat niet van dure merken is.

Standaard badkamer

De standaard badkamer bevat een combinatie van luxe en budget sanitair. De gemiddelde kosten bij deze badkamers liggen tussen €7.500 en €12.500 euro. Ook hier wordt er meestal gekozen om de bestaande indeling grotendeels aan te houden om kosten te besparen op het verleggen van de leidingen. Om de kosten te drukken kun je zelf het sloopwerk doen, maar specialistische klussen besteed je uit.

Luxe badkamer

Wanneer het budget zeer ruim is kun je kiezen voor een luxe badkamer. Hierbij wordt er uitsluitend gekozen voor sanitair van A-merken en wordt de indeling naar wens aangepast, wat betekent dat de leidingen verlegd moeten worden. Qua kosten beginnen deze badkamers vaak bij €15.000, maar dit kan makkelijk oplopen tot boven de €30.000 bij grotere badkamers.

Dit ga je ook leuk vinden