Een buitenkeuken is een geweldige manier om je tuin een stijlvolle uitstraling te geven. Of je nu een kleine tuin hebt of een groot stuk land; een buitenkeuken is een leuke manier om je tuin te upgraden. Maar voordat je begint met het bouwen van je buitenkeuken is het belangrijk om erachter te komen wat je precies wilt, wat je nodig hebt en hoe je de buitenkeuken gaat bouwen. Hier volgt een stap-voor-stap-gids om je op weg te helpen.

Stap 1 – Bepaal wat je nodig hebt

Voordat je begint met het bouwen van je buitenkeuken is het belangrijk om een aantal dingen vast te stellen. Je hebt waarschijnlijk verschillende keukenapparaten nodig voor je buitenkeuken zoals een kookplaat, oven, koelkast, koffiezetapparaat en een spoelbak. Bepaal ook of je een kleine bar of een eettafel wilt toevoegen voor extra gemak. Kies ook een kleurschema voor je buitenkeuken. Wil je een barbecue, een oven, een koelkast en een warmhoudplaat? Wil je dat het een permanente constructie wordt of iets dat je kunt verplaatsen? Als je dat hebt vastgesteld kun je een lijst maken van de materialen die je nodig hebt.

Stap 2 – Kies de juiste materialen

Je hebt verschillende materialen om uit te kiezen voor je buitenkeuken. De meest voorkomende materialen zijn composiet, kunststof, steen en hout. Benieuwd welke houtsoorten het beste zijn voor een buitenkeuken? Je kunt het beste kiezen voor geïmpregneerd Vurenhout, Steigerhout of Douglashout. Bepaal welk materiaal het beste bij de stijl van je tuin past. Vergeet niet dat je buitenkeuken jarenlang meegaat, dus het is belangrijk dat je een kwaliteitsproduct koopt. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Als je de juiste materialen hebt gekozen, kun je beginnen met het bouwen van je buitenkeuken.

Stap 3 – Bouw je buitenkeuken

Zodra de locatie is bepaald moet je het gebied voor de buitenkeuken voorbereiden. Dit houdt in dat je het terrein egaliseert en een stevige fundering legt. Afhankelijk van het type buitenkeuken dat je bouwt moet je een betonnen plaat storten of een platform van bakstenen of tegels bouwen. Hierna kun je de kasten en werkbladen installeren. Afhankelijk van de grootte en vorm van je buitenkeuken moet je misschien een professional inhuren om de kasten en werkbladen te installeren. Als je je avontuurlijk voelt kun je echter ook zelf aan de slag. Zodra de kasten en het aanrecht op hun plaats staan is het tijd om de apparatuur toe te voegen. Kies apparaten die ontworpen zijn voor buitengebruik zoals grills, pizzaovens en rookovens. Je moet ook kiezen tussen gas- en elektrische apparaten. Tot slot kun je de finishing touch toevoegen aan je buitenkeuken. Denk aan zaken als buitenverlichting, zitplaatsen en opbergmogelijkheden. Je kunt ook een paar extra’s toevoegen zoals een overkapping met spots, een vuurplaats of buitenluidsprekers om je buitenkeuken dat beetje extra te geven.

Dit ga je ook leuk vinden