Ze zijn tegenwoordig razend populair als je uit mag gaan van inspiratiewebsites: vrijstaande baden. Ze geven elke badkamer een luxueuze uitstraling. Het strakke, hedendaagse design van een vrijstaand bad geeft een gevoel van verfijning en moderniteit aan een badkamer. Bovendien zijn deze baden ongelooflijk ruim, wat betekent dat je kunt genieten van een uitgebreid bad. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, zodat je er zeker een vindt die perfect in je badkamer past. Al met al zijn vrijstaande baden een uitstekende toevoeging aan elke badkamer, die zowel stijl als comfort biedt. Benieuwd waar je op moet letten bij het uitkiezen en plaatsen van een vrijstaand bad? We zetten het voor je uiteen.

Als je op zoek bent naar een luxueuze manier om te ontspannen en te genieten van wat tijd voor jezelf dan kan een vrijstaand bad de perfecte keuze zijn voor je badkamer. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar bieden ook een unieke en stijlvolle manier om van een warm bad te genieten. Vrijstaande baden zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten en stijlen, dus je kunt er zeker een vinden die past bij de uitstraling van je badkamer. Bovendien kunnen ze het middelpunt van je badkamer vormen en deze omtoveren tot een spa-achtige sfeer. 

Een vrijstaand bad uitzoeken

Bij het zoeken naar een vrijstaand bad zijn er verschillende belangrijke overwegingen. Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van de kamer. je wilt er zeker van zijn dat het bad dat je kiest comfortabel past binnen de ruimte die je beschikbaar hebt. Ten tweede moet je nadenken over de stijl en het ontwerp van het bad. Geef je de voorkeur aan een traditionele of moderne stijl? Bij baden met een traditionele stijl zijn er vaak decoratieve elementen aanwezig. Moderne baden zijn strak en minimalistisch. 

Denk ten derde aan het materiaal van het bad. Een badkuip kan worden gemaakt van verschillende materialen waaronder acryl, gietijzer, staal en steen:

  • Acryl is het meest voorkomende type badkuipmateriaal en is meestal het meest betaalbaar. Het is lichtgewicht en gemakkelijk te installeren en kan worden gevonden in een verscheidenheid van vormen en maten. 
  • Gietijzer en stalen badkuipen zijn ook sterk en duurzaam, maar ze kunnen zwaarder en duurder zijn dan acryl. 
  • Stenen badkuipen zijn de meest luxueuze optie omdat ze meestal gemaakt zijn van natuursteen, zoals marmer of graniet en een unieke uitstraling hebben.

Hierbij moet je overwegen hoe gemakkelijk het bad te reinigen en te onderhouden is, aangezien sommige oppervlakken moeilijker schoon te houden zijn dan andere. Met deze zaken in gedachten kun je een weloverwogen keuze maken voor het beste vrijstaande bad voor jou.

Een vrijstaand bad installeren

Bij de installatie van een vrijstaand bad zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de vloer eronder sterk en veilig genoeg is om het gewicht van het bad te dragen wanneer deze vol is. Heb je een houten vloer? In dat geval zul je de vloer moeten verstevigen. Ook moet je controleren of je voldoende afvoer hebt, zodat je leidingen en aansluitingen het bad aankunnen. Je moet ook de ruimte waar je het bad wilt installeren opmeten om er zeker van te zijn dat het bad in je ruimte past. Als je de tijd neemt om al deze factoren in overweging te nemen voordat je een vrijstaand bad installeert, zorg je voor een veilige en succesvolle installatie. 

Met een vrijstaand bad kun je genieten van een ontspannen baddersessie zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ruimtebeperkingen of lastige hoeken. Dus als je op zoek bent naar een luxueuze upgrade van je badkamer, overweeg dan een vrijstaand bad!

Dit ga je ook leuk vinden